Groot nieuws en Marjolein in het klein op Facebook!

Het begint zo langzamerhand een hele onderneming te worden, dit plannetje van me, haha! Ik heb het er maar druk mee. Maar dat is helemaal niet erg, anders ga ik me toch maar vervelen! Je kunt me nu dus ook op Facebook vinden, waar ik behalve nieuwe blog artikelen ook andere nieuwtjes zal posten om je op de hoogte te houden van al die ontwikkelingen. Klik maar op het “vind ik leuk” knopje hier rechts :) Daarnaast heb ik ook de Facebook pagina Tiny House Nederland, al 580 volgers en counting.

Wat speelt er allemaal? Allereerst het grote nieuws: ik heb een plek gevonden!! Ik heb jullie in eerdere blog posts verteld over het Urban Earthship in Alkmaar, een project van de stichting SAWA (Stimulering Autarke Woningbouw Alkmaar e.o.). Het is een tijdelijk experiment op het gebied van duurzaam en zelfvoorzienend bouwen en wonen, met een looptijd van 3 jaar. En daar past mijn Tiny House natuurlijk heel goed bij, dus hebben de lieve mensen van SAWA me toestemming gegeven mijn huisje op het terrein te komen zetten en er te wonen. Mensen ik ben hier zo blij mee! Het hele project en alles wat er om heen gebeurt is een bron van inspiratie. Ik kan niet wachten!!

Urban Earthship 2

Maar eerst moet ik nog de financiering van mijn huis rond krijgen, en daar ben ik op het moment hard mee bezig. Ik heb het benodigde bedrag helaas niet zo maar even op m’n bankrekening staan en ben dus met een aantal banken in gesprek gegaan. Omdat de Triodos en de ASN bank bekend staan om hun duurzame beleid heb ik hen als eerste benaderd, maar beide banken gaven aan op dit moment nog niet aan dergelijke projecten toe te zijn. Jammer, gemiste kans jongens! Mijn aanvraag bij de Rabobank loopt nog, en ik wacht vol spanning af. Ik heb goede hoop, een vaste baan en geen schulden dus dat zou toch goed moeten komen. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een crowdfunding campagne, daarover ter zijner tijd meer.

Verder ben ik in contact gekomen met een student van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, die een documentaire wil maken over de “The Tiny House Movement” in Nederland. Ik mag daar ook een plekje in nemen, dus laat de limo met champagne en hairstyliste maar aanrukken, ik ga op film!! (Ondertussen vind ik het eigenlijk vreselijk om mezelf op film te zien, maar alles for the good cause he ;)  En steeds meer mensen die een TH willen gaan bouwen weten me te vinden. Ik denk er over om in september een grote Tiny House meeting te organiseren, maar misschien moet ik dat idee  maar even bewaren tot ik de verhuizing achter de rug heb. Ik moet ook nog verder met ontspullen, dat stagneert nu een beetje en da’s natuurlijk niet goed.  Zo! Ik vergeet vast nog een heleboel zoals mijn zoektocht naar de ideale houtkachel en het uitzoeken van een regenwater opvang en filter systeem en… dat is dan weer mooi voor een volgend artikel. Fijne dag!!

20 gedachtes over “Groot nieuws en Marjolein in het klein op Facebook!

 1. Wat super dat je een plek hebt! En wat zonde inderdaad van die duurzame banken, bij ons gaven ze ook nul op het rekest, Triodos dan (ASN niet geprobeerd) terwijl de milieuwinst zo groot kan zijn (maar ja, het gaat toch om de centen he…) Hoop dat het jou wel lukt bij de Rabo. Je zal ten slotte ook geen tonnen hoeven lenen toch….

  Liked by 1 persoon

 2. Super! Dubbel gefeliciteerd!!! Dat heb je eigenlijk nog best snel voor elkaar of heb ik dat mis? Hard werken loont zo blijkt :) Ik ben heel blij voor je en benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit komt te zien!

  Liked by 1 persoon

 3. Yahooooooooooooo!!!!! Goed bezig vriendinnetje!!!!! Heerlijk dat je een plekkie hebt gevonden, nu de financiële kant nog en dan………

  …… komen wij met de gehele band je tiny house inwijden!!!! Nu al zin an!!

  Houdt ons op de hoogte, je bent een kei!
  (ook op tv trouwens :-))

  Lieve groet, Nora.

  Liked by 1 persoon

 4. Hey Marjolein, is lees net van je project ! Wat geweldig zeg, lijkt me super om mee bezig te zijn.
  Hoop dat je alles rond krijgt en dat de bank(en) gewoon eens een keer, zonder al teveel gedoe, jou gaan helpen, en je het gunnen. Ik ga je zeker volgen en wil graag zien waar je je straks gaat settelen! Go for it !!!

  Liked by 1 persoon

 5. Hi Marjolein, dat is fantastisch nieuws, gefeliciteerd met je plek! Goed bezig daar in Alkmaar. :)
  Ik ben ook zeker te porren voor een Tiny House meeting.
  Groetjes, Jurien

  Liked by 1 persoon

   • Ik ben nog erg in het stadium van informatie verzamelen: bouwconstructies, energievoorziening, regelgeving, dat soort dingen. Volgens mij alles waar jij ook tegenaan loopt. ;)
    Wil jij helemaal off-grid gaan wonen?

    Like

 6. Hoi Jurien, als je me even een mailtje stuurt naar marjoleininhetklein@yahoo.com, dan zet ik je op een lijstje met geïnteresseerden voor de meeting! Ja ik ga helemaal off-grid, er is daar niets waar ik ga wonen. Althans, nu nog niet. Wat energie betreft gaat dat wel lukken met zonne-panelen een houtkachel en gasfornuis en boiler op flessengas, water is nog even uitzoeken. Maar dat hoeft ook niet per se meteen voor elkaar, waar ik ga wonen zijn ook mensen die het allemaal aan het ontdekken zijn dus dat komt wel goed! Wat regelgeving betreft, ook daar heb ik mazzel met mijn plek wat een door de gemeente ter beschikking is gesteld aan de St. Sawa voor experimenteel duurzaam en autarkisch bouwen en wonen. Ik moet nog wel een briefadres aanvragen, ben benieuwd hoe dat zal verlopen. Het is allemaal best wel even een uitzoek klusje, maar het is het absoluut waard! :)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s