Weer een mijlpaal!

Wat gaat de tijd hard, ik begin de druk een beetje te voelen. Het liefste wil ik nog in augustus verhuizen en een stukje van de zomer mee pakken in mijn nieuwe huisje, maar het is al weer bijna half juni!! Misschien maak ik het mezelf wat lastig met die krappe tijdlijnen ;) Maar aan de andere kant, dat houd de vaart er ook lekker in en als het toch september wordt is dat ook niet zo heel erg.

Intussen heb ik weer een mijlpaal bereikt: de lening is voor elkaar! Nadat ik bij de Triodos en ASN bank nul op het rekest kreeg ben ik naar de Rabobank gegaan, en hoewel ze de situatie wel wat spannend vonden kreeg ik toch de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten. Tegen maar liefst 8.4% rente… slik!! Nu was ik in de wolken dat ze ja gezegd hadden, dat betekende dat het plan hoe dan ook door kon gaan. Maar die rente was me toch wat te gortig. Ik ben nog even verder gaan zoeken, heb er met mensen over gepraat en ineens kreeg ik daar toch een prachtig aanbod: iemand uit mijn vriendenkring wil me het bedrag lenen, tegen een veel gunstiger tarief! Soms zit het gewoon allemaal mee, blijkbaar. Dus het grootste deel van de financiering is nu rond, en ik ben druk bezig een crowdfunding campagne op te zetten voor het laatste restje. Da’s trouwens best een hoop werk, zo’n campagne, als je het goed wilt doen! Maar ook weer een hele ontdekkingsreis en ook hier wordt ik geholpen door lieve vrienden en kennissen. Ik hoop m’n campagne 1 juli te lanceren en dan kun je er zeker wat over lezen op dit blog.

What’s next? Het ontwerp af maken!! Ik heb Daniel van Hermit Houses meteen een berichtje gestuurd nadat ik het goede nieuws hoorde van de financiering, en hem meegedeeld dat het plan door kan gaan. Ik heb inmiddels een heel spreadsheet vol ideeën gemaakt, elke ruimte heeft netjes een apart tabblad zoals het een structuurfreak betaamd ;)  Volgende week gaan we om tafel om verder aan het ontwerp te werken. Komende vrijdag komt Koen Berendse bij me thuis langs om me te filmen voor zijn documentaire over de Tiny House Movement in Nederland, een afstudeerproject voor de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.  Een soort van voor- en hopelijk straks ook na-plaatje. En ondertussen zoek ik vrolijk door naar een geschikte kachel en koelkast, ben ik aan het uitzoeken hoe het zit met regenwaterzuivering, hoeveel apparaten kan ik aansluiten op zonne-energie etc.

So much to do, so little time! Ik voel me soms net dat konijn in Alice in Wonderland. Of misschien moet ik gewoon even…. Zzzzzz……

So much to do

6 gedachtes over “Weer een mijlpaal!

  1. Mooi dat je de lening heb geregeld via een kennis; 8,4% wat een oplichters! Succes met het echte werk, het voorbereiden van de bouw. Leuk! Geniet ervan. Ben nu al benieuwd naar de documentaire van Koen Berends, lijkt me erg leuk. Heb laatst de docu “Small is Beautiful – A Tiny House Documentary gekeken, ook erg leuk.

    Liked by 1 persoon

  2. SUPER!!! 8.4%?? Daar kun je nog een klein huis van kopen na een paar jaar ;) Wat goed dat het goed is gekomen zeg! Hoop voor je dat in augustus alles klaar, is zodat je eerste tijd niet de winter is haha :)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s